Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ερωτοκριτος πασχαλιδης κιθαρα

ερωτοκριτος πασχαλιδης κιθαρα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr.


Η διαχείριση της διαδικασίας πραγματοποιείται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, και το τηλεφωνικό κέντρο 11131 λειτουργεί τις καθημερινές από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα.


merisma on


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της κυβέρνησης για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, ύψους 710 εκατ. ευρώ.


Κοινωνικό μέρισμα 2018: Άνοιξε το koinonikomerisma.gr - Κάντε εδώ την αίτηση - Τι να προσέξετε


Περίπου 1,4 εκατομμύριο νοικοκυριά θα εισπράξουν μέσα στο Δεκέμβριο με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια κοινωνικό μέρισμα που θα κυμαίνεται από 200 ευρώ (άγαμοι χωρίς παιδιά) έως 1.200 ευρώ (πολύτεκνες οικογένειες).


Με το ΦΕΚ 5456 (Τεύχος β’) οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, καθορίζουν τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής, καθώς και λοιπά κριτήρια για την εφάπαξ καταβολή του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, τις κατηγορίες των δικαιούχων, τη βάση, τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος της παροχής ανά κατηγορία δικαιούχων, τις προϋποθέσεις, τον φορέα, τη διαδικασία, τον χρόνο και τρόπο καταβολής, τον χρόνο και τρόπο ελέγχου των εισοδηματικών, περιουσιακών και των λοιπών κριτηρίων για τη χορήγησή του, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 26 του ν. 4579/2018 (Α' 201), που αφορά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.


Ποιοι οι δικαιούχοι


Δικαιούχοι του μερίσματος είναι νοικοκυριά με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων έως και 27.000 ευρώ. Προϋπόθεση είναι το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ, ενώ το ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.


Στα εισοδηματικά κριτήρια, προσμετράται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης - προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση - όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Στο συνολικό εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.


Ειδική πρόνοια υπάρχει για όσους είχαν συμπληρώσει στις 30/11/2018 τουλάχιστον έξι μήνες συνεχόμενης ανεργίας εντός του 2018 καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του φορολογικού έτους 2017 από μισθωτή εργασία έως το ύψος των 9.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μήνα ανεργίας πέραν των 6 μηνών εντός του 2018.


Στην κινητή περιουσία περιλαμβάνεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ. τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις


Εξαιρούνται από τη χορήγηση και δεν κρίνονται δικαιούχοι νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ή και δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.


Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη.


Ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μήνα μέχρι και 31.10.2018, όπως αυτό προκύπτει από το Μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ είτε να είναι συνταξιούχος εξ ιδίου δικαιώματος ή εκ μεταβιβάσεως είτε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.


Το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μήνα μέχρι 31.10.2018 δεν ισχύει για δικαιούχους 67 ετών και άνω, για νοικοκυριά στα οποία ο δικαιούχος ή ο συνυπόχρεος, εφόσον υπάρχει, είναι πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και για μονογονεϊκά νοικοκυριά στα οποία ένα τουλάχιστον μέλος είναι πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.


Ο δικαιούχος του μερίσματος πρέπει να έχει υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, καθώς και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού εφόσον έχουν υποχρέωση.




εταιρεια υδρευσης σαλαμινας
γιωργος χριστοδουλου ραμπο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

μεγας ιωαννης ενδοκρινολογος κινητο

φυτιλια για πυροτεχνηματα Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις άνδρες, ηλικίας 28, 22 και 17 ετών αντίστοιχα πήγαν χθες το βράδυ στο σπίτι, όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων και με το πρόσχημα ότι ήθελαν κάποιες πληροφορίες, μπήκαν μέσα. δημοτικο ωδειο πολιχνης μεγας ιωαννης ενδοκρινολογος κινητο Στην συνέχεια οι δράστες ασκώντας σωματική βία στους ηλικιωμένους και απειλώντας τους, ερεύνησαν χώρους του σπιτιού, αλλά έπειτα από λίγη ώρα έφυγαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. Όμως, έπειτα από λίγο, οι τρεις άνδρες επέτρεψαν και παραβιάζοντας παράθυρο του σπιτιού των ηλικιωμένων, μπήκαν πάλι μέσα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα. Περίοικοι που αντελήφθησαν ότι κάτι συνέβαινε, ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ το γεγονός είχαν πληροφορηθεί και συγγενείς του ζευγαριού. Αμέσως, άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αιτωλικού, έφθασαν στο σπίτι και με την βοήθεια συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων συνέλαβαν μέσα στο σπίτι και τους τρεις άνδρες.

παιξτε παιξτε βιολια σφακιανακης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που ακολούθησε την ομάδα στη Βιτόρια, ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στην κάμερα της VTV ότι στόχος του Παναθηναϊκού Superfoods είναι η κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει πολλά χρόνια στο σύλλογο ο Τσάβι Πασκουάλ. διατροφη και αεροβια ασκηση olaplex with redken flash lift παιξτε παιξτε βιολια σφακιανακης Αναλυτικά οι δηλώσεις -Η γνώμη σας για αυτή τη νέα εποχή της Ευρωλίγκα; «Είναι φανταστική, έχουμε δώσει 28 παιχνίδια ως τώρα, παίζουν όλοι με όλους και είναι μια ωραία εμπειρία». -Αυτή τη χρονιά ο Παναθηναϊκός, προσέλαβε ως προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ κι έχει βελτιωθεί στην Ευρωλίγκα... «Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής, είναι πάρα-πάρα πολύ καλός. Ήταν στη Μπαρτσελόνα αρκετά χρόνια και ελπίζουμε να είναι και στον Παναθηναϊκό αρκετά χρόνια». -Η γνώμη σας για τη Βιτόρια; «Έχετε πάρα πολύ ωραίο φαγητό, σε όλη τη χώρα των Βάσκων. Είναι πολύ ωραία εδώ». -Πέρσι οι καλύτεροι παίκτες της Μπασκό

βιβλιοπωλειο forum αγια παρασκευη

νεκροι στο εβερεστ ασφαλεια κλοπης μηχανακι Τα μέλη της Ε. Ε. ενημερώθηκαν και επίσημα για το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA, στην οποία ζητείται η άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, κοινώς...grexit. βιβλιοπωλειο forum αγια παρασκευη «Βασική προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η λίγκα. Υπάρχει κίνδυνος για την εικόνα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί, να είμαστε σκληροί και να στείλουμε μήνυμα ότι παίρνουμε μέτρα κατά της βίας. Απαιτούνται ενέργειες. Υποστηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρόεδρο της ΕΠΟ και το έργο του. Ζητούμε αναλόγως να τον στηρίζει και να ενεργεί μαζί του το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θέλουμε την υποστήριξη και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η λίγκα να ολοκληρωθεί ομαλά και να δούμε πράξεις κι άμεσες αποφάσεις από τα δικαστικά όργανα. Να δού